הפוסט הפעם יתמקד במבחר די גדול של מסירי איפור בטווחי מחירים שונים והשוואה ביניהם.
את הסקירה הזו אני מתכננת כבר די הרבה זמן – חשבתי שאם הבלוג עוסק באיפור בעיקר וכמובן טיפוח, כדאי להקדיש פוסט שלם ומפורט לאופן וחשיבות הסרתו. התחלתי לעבוד עליו מזמן מאוד ובמקביל לפוסטים קודמים, ובינתיים מהסקרנות והרצון להשוות על מנת לתת לכם סקירה מקיפה ביותר בדקתי עוד ועוד מוצרים, רובם הגדול מסירי איפור נוזליים, אך גם מוצרים ייעודיים אחרים ואלטרנטיבות שונות להסרת האיפור. בתקווה שהפוסט יהיה יעיל ושימושי עבורכן
רובנו מכירות ושמענו לא מעט פעמים על חשיבות הסרת האיפור ובכל זאת כפי שאנחנו אוהבות להתאפר, לרוב שלב ההסרה הוא השלב הכי פחות אהוב..ובייחוד כשאנחנו חוזרות עייפות הביתה לאחר יום ארוך או בילוי לילי עד מאוחר. ובכל זאת חשוב להקפיד על השלב הזה על מנת למנוע מצב שהאיפור (שבמילא נצטרך להסיר בבוקר..) "יטייל" במהלך הלילה אל פנים העין ויצור נזקים שאנחנו לא מעוניינות בהם לעיניים, או יגרום לשבירת הריסים וכו'. סיבה נוספת ולא פחות חשובה היא שיחד עם הסרת האיפור נסיר בדרך גם את עודפי השומן, התאים המתים וגורמי הזיהום החיצוניים וכך למעשה נזכה ללכת לישון עם פנים נקיות ורעננות המסוגלות לנשום חמצן ולהתחדש במהלך הלילה. שווה להשקיע עוד כמה דקות!
נתחיל עם עשרה מסירי איפור נוזליים, שאת חלקם רכשתי וחלקם נשלחו אליי לסקירה, חלק מאלו שנשלחו אליי היו מוכרים לי כבר משימושים בעבר ואחד או שניים מהם היו חדשים לי וממש הצליחו להפתיע אותי.
כיצד אני מסירה את האיפור? כל מסירי האיפור בחלק הזה כאמור הם נוזליים ומחייבים שימוש בצמר גפן על צורותיו השונות, ההעדפה המוחלטת שלי מבחינת הנוחות היא פדיות צמר גפן (ארחיב על הסוג בהמשך): על הפדית אני שופכת כמות קטנה של חומר ומחלקת אותה לשתי חתיכות (במידה ומתאפשר ואם לא אז משתמשת בשתיים נפרדות) – אחת נפרדת לכל עין וזאת כדי לשמור על ההיגיינה ולהמנע מלהעביר לכלוך מעין אחת לאחרת. אני מניחה אותן על הריסים למשך מספר שניות ומאפשרת לחומר להמיס את האיפור ולרכך מעט את האיזור – באופן הזה גם תגלו כמה שהמסיר הופך לפתע להיות יעיל הרבה יותר. העור סביב העין הוא דק במיוחד ורגיש מאוד וכדי לשמור עליו (מגרימת יובש, גירוי או חלילה קמטוטים) אני מסירה את האיפור בכיוון אחד מפנים העין החוצה בעדינות רבה (ומשתדלת כמה שפחות לשפשף את האיזור).
הדו פאזיים
מסירי איפור דו פאזיים – אלו למעשה אותם מסירי איפור המורכבים משתי פאזות: האחת על בסיס שמן והשניה על בסיס מים, כידוע שמן ומים שואפים להפרד זה ובשביל לחבר ביניהם צריך חומרים מתחלבים מיוחדים שעלולים ליצור גירוי ולא נכנסו למוצרים הללו מתוך בחירה בריאותית, ולכן יש צורך בניעור של הבקבוק לפני השימוש. כשהם מאוחדים הם יסירו את האיפור בצורה הטובה ביותר, אך מיד לאחר מכן השניים ישאפו שוב להפרד ולחזור כל אחד לכיוונו. בתמונה כאן תוכלו לראות היטב את ההבדלים בין שתי הפאזות של כל המסירים הדו פאזיים שסקרתי.
מסירי איפור דו פאזיים עבורי מיועדים לאיזור העיניים והשפתיים בלבד, ויעילים כשמדובר בהסרת איפור עקשן במיוחד, בעיקר מסקרות עמידות במים או שפתונים עמידים שהשאריות שלהם עלולות לייבש. אני ממעטת להשתמש בהם בעיקר כי אני לא אוהבת לנער אותם בכל פעם מחדש ואת תחושת השמנוניות שיש לכולם באופן כזה או אחר. אך ידוע לי שנשים רבות מעדיפות איפור עמיד וכמובן הסרה יעילה שלו ולכן בחרתי לתת לנושא משקל רב בפוסט.
1. מסיר האיפור של לנקום – BI FACIL
מסיר האיפור של לנקום היוקרתי והאהוב על הרבה נשים – מסיר גם איפור עמיד במיוחד ומותיר תחושה נעימה ולא שמנונית. האריזה שלו אלגנטית ויפה כולל הטבעה של הורד המזוהה עם המותג על חזית הבקבוק, והניחוח שלו עדין ונעים. יחד עם זאת המחיר שלו הוא הגבוה במיוחד ביחס לכמות. עוד עניין קצת מוזר ששמתי לב אליו הוא כי הנוזל לאחר מספר ערבובים הפך לעכור ונשאר ככה במשך כמה ימים עד שחזר לעצמו (רואים זאת גם בתמונה) אך נראה שהעניין לא פוגם באיכותו של המוצר והוא עדיין נותן עבודה. הוא מתאים גם לבעלות עיניים רגישות ולמרכיבות עדשות מגע. למכורות למוצר ולמי שבא לה להתפנק.
גודל: 125 מ"ל, מחיר מלא: 182 שקלים. להשיג ברשתות הפארם השונות, אני ממליצה לחכות למבצעים טובים או לרכוש בדיוטי פרי שם הוא זול משמעותית.
2. מסיר איפור עיניים מיידי (Instant Eye Makeup Remover) של קלרינס
בפוסט על קלרינס סקרתי מסיר איפור עיניים אחר ועדין יותר שהיה קיים אז באריזה שונה וגם בגרסה נוספת אינטנסיבית יותר, ואכן מאז אריזתם של השניים הוחלפה והנוסחה אף השתפרה, וזאת ע"פ קלרינס "בשל ההתחשבות בעובדה שאיפור העיניים הופך יותר ויותר עמיד עם השנים". גם המסיר הזה בדומה למסיר האיפור שכתבתי עליו בפוסט הקודם מכיל ורד אורגני ומי פרחי דרדר כחול לריכוך ותמצית קמומיל אורגני להרגעת העור. הוא מסיר את האיפור העמיד ביעילות רבה ומשאיר תחושה נעימה ולא שמנונית, אך הריח שלו מאוד דומיננטי יחסית לכל הדו פאזיים האחרים וכדאי לקחת זאת בחשבון. אציין בהזדמנות זו שלקלרינס יש עוד מוצר דו פאזי מצוין ומרענן יותר ששווה בדיקה מסדרת ה One Step האהובה עליי, אותו קיבלתי מידי פעם במעמד רכישה בצורת בקבוקונים קטנים שכבר מזמן התחסלו, ולכן עדיין לא נסקר בבלוג.
גודל: 125 מ"ל, מחיר מלא: 152 שקלים – רכשתי אותו במבצע של 89 שקלים. להשיג בסניפי הסופר פארם בלבד או אונליין.
3. Take the day off של קליניק
מסיר האיפור של קליניק הוא אחד ממסירי האיפור הדו פאזיים החביבים עליי, אולי זה הבקבוק הסגול והעיצוב הנקי והעובדה שאין בו חומר כחול או העובדה שפשוט הוא אחד המוצרים שאני נאמנה אליו שנים. הוא מסיר איפור ביעילות ומשאיר תחושה נעימה ולא שמנונית מידי, לא צורב, 100% נטול בישום, אך בעל ניחוח קל ונעים. המכסה שלו הרמטי ונפתח בלחיצה – שזה יתרון לנסיעות ומניעת כניסת אוויר וגם חסרון כי זה קצת מקשה על הפתיחה בכל פעם. חסרון נוסף הוא הפתח הגדול והלא חסכוני שמאלץ אותנו להטות את הבקבוק כלפי הפדיות בעדינות בכל פעם. ובכל זאת מוצר מצוין.
גודל – 125 מחיר לפני הנחה – 145 שקלים, ברשתות הפארם. אני רואה אותו כמעט תמיד במבצעים (כ 70 שקלים).
***
ונעבור לשני מסירי איפור עיניים במחירים זולים משמעותית שלמרבית האירוניה מגיעים בגודל בערך כפול מהקודמים.
4. מסיר איפור עיניים ושפתיים של קרליין
את מסיר איפור העיניים של קרליין רכשתי לפני כשנה מתוך סקרנות (השמאלי בתמונה), בעיקר כי ראיתי שהוא אהוב על כל כך הרבה בלוגריות. הוא עלה לי בערך 25 שקלים ואכן הספקתי לסיים אותו כמעט עד תומו, האריזה החדשה שנשלחה אליי עברה שיפור והיא כמובן הרבה יותר יפה, הפתח שהיה רחב מידי שודרג והוסף לו פתח פלסטיק צר יותר שמאפשר שימוש חסכוני יותר במוצר שמכיל מגנזיום, אבץ וקמומיל המיועדים להרגעת העור. המוצר כמו הקודם אכן עושה עבודה יעילה בהסרת איפור עמיד, אך אני עדיין מוצאת אותו שמנוני יותר מהאחרים והרבה פחות מפנק מהיוקרתיים. ובכל זאת ביחס למחיר והכמות הרבה שמקבלים די ברור למה המוצר כל כך פופולארי.
גודל – 260 מ"ל. מחיר לפני הנחות – 90 שקלים (לרוב הוא נמכר בטווח ה 30 שקלים) ברשתות הפארם וחנויות הקוסמטיקה.
5. מסיר איפור עמיד במים, 2 ב -1 של גרנייה Essentuals
גם פה מדובר במסיר איפור במחיר עממי שעושה עבודה לא רעה בכלל, אינו מכיל אלכוהול ובושם ומיועד לעור רגיש. אם נשווה אותו למסיר של קרליין שדי דומה לו במחיר אפשר לומר שהוא מרגיש פחות שמנוני (אך לעיתים גם מעט מייבש) ומכיל מעט פחות בכמותו מזה של קרליין. אופן הפתיחה והסגירה שלו יעילים יותר מבחינתי מזה של קרליין שיש לסובב, אך מאידך הנוזל שיוצא ישירות החוצה במסיר של גרנייה מעט מתבזבז לעומת פתח האריזה החדשה של קרליין שמאפשרת יותר שליטה על כמות החומר.
גודל 200 מ"ל, מחיר: 60 שקלים ברשתות הפארם. נמכר לרוב בכ 25 שקלים. לרכישה אונליין.
אז עד כאן מסירי האיפור הדו פאזיים – אני חושבת שכולם עושים את העבודה – היוקרתיים מכילים חומרי טיפוח איכותיים ומרגישים מפנקים יותר, אך אין ספק שיש הבדל משמעותי במחיר ויש הרבה נשים שיעדיפו להשקיע פחות במסיר איפור ולשמור כספן לדברים אחרים וזה בהחלט מובן.
אם גם אתן כמוני, ממעטות להניח מסקרה עמידה ואיפור כבד במיוחד, מעדיפות כמה שפחות לשקשק :) ולסובב פיות של מוצרים בזמן שאנחנו רוצות כבר להסיר את האיפור וללכת לישון אני מזמינה אתכן להמשיך למוצרים הבאים:
6. Gentle Eye Makeup Remover של אסתי לאודר
מסיר האיפור הכחול של אסתי לאודר מורכב מנוסחה מיוחדת להסרת איפור נטולת בושם ושומן ועדינה מאוד אך יעילה, מאוד מזכיר את המיסלר שאסקור עוד מעט ומאוד התחבבה עליי, המוצר הזה מצוין אך המחיר שלו גבוה מאוד ביחס לגודל בעיניי. לאחרונה האריזה נעלמה מן המדפים בארץ (אך נתקלתי בו בתוך סטים מיוחדים של המותג) ובמקומה הונח מוצר דומה בעל אריזה ירקרקה הנושא את השם של הסדרה: Take it Away לא ניסיתי גם את המוצר הנ"ל אך לפי הבנתי מהיח"צ של המותג מדובר במוצר דומה מאוד.
גודל: 100 מ"ל. מחיר לפני הנחות 175 שקלים.
7. תכשיר ניקוי מהיר לפנים ולעיניים של לנקסטר - Express Cleanser
מסיר האיפור של לנקסטר הוא מוצר שהרבה זמן רציתי לבדוק ובאחד המבצעים בפארם רכשתי אותו, מדובר על תכשיר ניקוי נטול שומן שמיועד להסרה מהירה של איפור לכל סוגי העור בעל ניחוח פרחוני. האריזה ענקית ביחס לכל האחרים והשימוש בה הוא הכי נוח מכל המוצרים שנסקרו פה – משאבה מצוינת שניתן לסובב לסגירה ופתיחה (באמת הלוואי שגם מי הפנים האהובים עליי היו מגיעים באריזה כזו מוצלחת). מה שפחות אהבתי הוא דווקא הניחוח הדומיננטי (אבל זה עניין של טעם אישי) והתחושה המעט מעקצצת של המוצר על העיניים, מהר מאוד הפסקתי להשתמש בו על העיניים ועברתי להשתמש רק על עור הפנים ממנו הוא מסיר איפור בצורה יעילה למדי.
גודל – 400 מ"ל (כמות יפה בהחלט!) מחיר מלא – 195 שקלים (לאחרונה מופיע כמעט תמיד במחיר של 89-99 שקלים.
מי ניקוי – תמיסת מיסלר
תמיסת מיסלר – על שם ה micelles – שהן מולקולות שמן קטנות המרחפות במים המרכיבות למעשה את המוצר.
מדובר במוצרים שקופים לחלוטין, ממש כמו מים, נטולי שומן וסבון וללא צורך בניעור שלרוב עושים עבודה לא רעה כלל בהסרת האיפור מהעיניים ומעור הפנים. תפקידם להשאיר את העור נקי ורגוע, מעין 3 פעולות במוצר אחד ולכן לא פלא שהם המועדפים עליי בהסרת האיפור :)
המינוס היחיד והקטן שמצאתי בהם הוא שלוקח מעט יותר זמן להסיר עימם חלק מסוים מהמסקרות העמידות ובמקרה הזה הייתי פונה שוב לדו פאזיים, אך בכל זאת הם עדיפים עליי ואני מעדיפה להמתין עוד כמה שניות עם הפדיות ספוגות על הריסים. אגב, נשים רבות ברחבי הבלוגים והפורומים אומרות שהן משתמשות במוצרים הללו רק בתום ניקוי הפנים להסרת שאריות האיפור ואף מתייחסות אליהם כאל מי פנים, זו אופציה שאישית לא בדקתי, כי אני מעדיפה מי פנים חזקים ומטהרים יותר.
8. ביודרמה - Bioderma Sensibio H2O
ביודרמה הוא מותג דרמו-קוסמטי (הכוונה למוצרים קוסמטים המשלבים תכונות של תכשירים רפואיים למתן מענה לבעיות עור שונות (דרמו=דרמוטולגיה), בארץ המותגים הדרמו קוסמטיים מוגדרים ככאלה בפיקוחו של משרד הבריאות וימכרו לרוב רק בבתי מרקחת או יוצבו ברשתות הפארמים במחלקת בית המרקחת, ניתן למצוא בין המוצרים הללו קרמי לחות, הגנה, הזנה ועוד).
מסיר האיפור של ביודרמה Sensibio H2O הוא המיסלר הראשון שהכרתי והתאהבתי בו, מוצר נפלא ופופולארי בקרב המוני נשים בעולם ובארץ, נראה ומרגיש כמו מים וגם מסיר את האיפור ביעילות ואינו מותיר תחושה שמנונית, ומהר מאוד למדתי גם להתעלם מן האריזה שמשדרת לחלוטין מראה של בית מרקחת. המוצר בארץ מגיע בשתי אריזות שונות: המכסה האדום מהסדרה Sensibio המיועדת לעור רגיש כמתואר כאן, והמכסה הירוק מסדרת ה Sebium (אותו לא ניסיתי) שמיועד לניקוי עמוק יותר ולעור מעורב-שמן (בחו"ל קיימת גרסה נוספת של ביודרמה בצבע כחול לעור יבש).
לסיכום מוצר כיפי ושימושי שהספקתי לקנות כמה וכמה פעמים ולא חשבתי שאמצא לו תחליף במשך כשנה-שנתיים עד שהגיעו אליי הבאים בתור..
גודל: 250 מ"ל (מגיע בעוד מספר גדלים) מחיר: 133 שקלים. להשיג במדפי הדרמו קומסטיקה ברשתות הפארם או בתי המרקחת – כדאי לעקוב אחרי מבצעים שווים שיש מידי פעם, או להשוות עם המחירים באתר איכימסט - לינק (משלוח חינם).
9. לוריאל – תמיסת מיסלר לניקוי והסרת איפור
L'Oréal - Sublime soft
מוצר של לוריאל שהושק לפני כחצי שנה בארץ, גם הוא על עיקרון המיסלר וסיקרן אותי לראות האם הוא עושה את אותה העבודה כמו הביודרמה, שהרי מחירו זול בהרבה. למען האמת לא מצאתי הבדל גדול ביניהם מלבד העובדה שהחומר שלו הרגיש לי מעט פחות מרוכז ומהיר כמו הביודרמה. גם עליו בדומה לביודרמה כתוב שהוא מיועד לעור רגיש, אך הוא לא משתייך למוצרי הדרמו-קוסמטיקה ונמצא במדף סמוך לשאר מוצרי הטיפוח של לוריאל. יחד עם זאת מבחינת הפרש המחירים המשמעותי זה מוצר לא רע בכלל.
תכולה: 200 מ"ל, מחיר לפני הנחות – 85 שקלים, אני כמעט תמיד רואה אותו במבצעים של 30-40 שקלים, אבל שווה לבדוק ולראות אם משתלם יותר להזמינו ברכישה אונליין.
10. נוזל לניקוי והסרת איפור ללא שטיפה של אוון
Cleanser and Make up Remover - Avéne Micellar Lotion
מסיר האיפור של אוון – מותג דרמו קוסמטי צרפתי ומצוין הוא בין האחרונים שנחתו אצלי, הוא התחבב עליי מאוד מהר ודחק את רוב האחרים הצידה. למרות הסקירות שקראתי טרם הגיע אליי שמפרגנות יותר לביודרמה לא מצאתי הבדל בין השניים באופן ההסרה ולעומת זאת הרגשתי שיש בו אף משהו יותר מרענן שמתאים לי מאוד עכשיו כשהעונה התחממה, יש לו ריח פודרתי שמזכיר מעט מוצרים לתינוקות (אני אישית מתה על ניחוחות בסגנון הזה) והוא מותיר תחושה נעימה מאוד, מסיר את רוב סוגי האיפור, אך עם איפור עמיד במיוחד לוקח לו יותר זמן (די בדומה לביודרמה). האריזה שלו אלגנטית ועדינה ולא נראית רפואית, וכמו כל מסיר איפור אהוב מאז הצילומים די "שתיתי" אותו כמו מים ;)
לצפייה בסרטון שהכנתי:
מסיר האיפור של Avéne די דומה במחירו למחיר של הביודרמה, אך הוא מכיל 50 מ"ל פחות בכמותו. המוצר כמו כל מוצרי אוון מיועד לעור רגיש שנוטה לאדמומיות, וספציפית עשיר במים טרמליים ממעיינות אוון שידועים בסגולות הרפואיות שלהם להרגעה ולריכוך העור וכעזרה ראשונה מפני כוויות שמש, חום וגירויים שונים (מוצר פופולארי וידוע נוסף של המותג הוא תרסיס המים הטרמליים).
גודל: 200 מ"ל, מחיר לפני הנחות: 133 שקלים. גם כאן כדאי לעקוב אחר מבצעים בפארמים או אונליין.
לסיכום החלק הזה
מבין כל מסירי האיפור שסקרתי בחלק זה וכאחת שממעטת להשתמש במסקרה עמידה, מוצרי המיסלר הם המועדפים עליי לחלוטין. אם עד לא מזמן העדפתי רק את הביודרמה או אולי למען הדיוק הכרתי רק את הביודרמה, אני יכולה לומר שבהחלט אפשר למצוא לה עוד תחליפים במחירים דומים כמו האוון או זולים בהרבה מתחום הקוסמטיקה העממית – לוריאל למשל או מסיר האיפור של גרנייה שהגיע לאחרונה לארץ וכמעט ורכשתי לפוסט הזה אך החלטתי לחכות ולסיים קודם את המלאי הקיים.. :)) ואם כבר מדברים על זה, תוקפם של רוב מסירי האיפור הוא 6 חודשים עד שנה מרגע הפתיחה (כדאי להציץ בגב האריזה תמיד לפני שפותחים מוצר טיפוח כי יש יוצאי דופן) כך שלא מומלץ להחזיק יותר מידי מוצרים פתוחים במקביל אם זה לשימוש אישי. במקרה שלי חלק יועברו הלאה או ישומשו לסווטצ'ים לבלוג וכו'..
באופן כללי אעדיף להחזיק אצלי מסיר דו פאזי אחד שדי אמעט להשתמש בו (אך יש מוצרים עקשניים במיוחד כמו מסקרות עמידות שמצריכים אותו) ומיסלר אחד אהוב. אשלים את ההסרה לרוב בעזרת סבון/מוס ניקוי ומי פנים.
פדיות להסרת איפור של בלונס Baloons
לשם הנוחות והמהירות כדאי לבחור בצמר גפן או פדיות שיעשו עבודתן נאמנה, ובמקרה שלי פדיות צמר גפן בלבד, מידי פעם אני קונה את מה שבמבצע וזמין בפארמים, אך המותג האהוב והמועדף עליי ביותר הוא בלונס וכשאני רואה מבצע טוב עליו אני רוכשת סטוק, הפדיות של בלונס רכות ועדינות, אינן מתפוררות או מותירות סימני צמר גפן על העור, מעבר לכך ניתן לחלק את הפדיות לשניים וכך לחסוך שימוש בשניים נפרדים.
לאחרונה גיליתי גם את הפדיות האובליות של בלונס שמושלמות לי להסרת האיפור מהפנים, האחיזה בהן יותר נוחה והן מכסות שטחים גדולים יותר ומסייעות בניקוי מהיר יותר של הפנים. להסרת איפור עיניים אני מעדיפה את הקטנות יותר.
מחיר ליחידה: 10 שקלים. לעיתים מגיעים גם באריזת שלישיות במחיר חסכוני יותר. להשיג במשביר, ניו פארם וחנויות הקוסמטיקה בארץ.
נוחות
מצאתי כי אחד הדברים שמייגעים בתהליך הסרת האיפור הוא החיטוט והשליפה בכל פעם מחדש של הפדיות מתוך השקית שבמגירה או הארון, ומהסיבה הזו וגם בשביל האסתטיקה וההרגשה הטובה אני מעבירה את רוב החבילה לכלי חביב שעומד מולי על שידת האיפור.
אפשר להמיר כל צנצנצת סוכר או לקנות אריזה חדשה בחנויות לכלי בית או "הכל בדולר", כשאני ממליצה לכן לבחור באחת שהפתיחה שלה והשליפה של הפדיות היא כמה שיותר נוחה ומשקלה אינו כבד מידי. כך העדפתי לרכוש אריזת פלסטיק דמוית זכוכית שהמכסה שלה נשלף ולא מסתובב ונסגר בנעילה, וגם אין לה צוואר בקבוק שמאלץ אותי לדחוף את היד פנימה כשהתכולה מתמעטת. כמה שיותר גישה וכמה שיותר במהירות.
אני משתדלת כמעט תמיד להרים את השיער לאחור לפני שאני מתחילה בתהליך, העניין מאפשר שטח עבודה נוח יותר, שומר על השיער מלהירטב ומקל מאוד על ההסרה וגם על שטיפה יעילה לאחר מכן. אני משתמשת בסרט לשיער או ברצועה מצוינת ונצמדת בהתאמה שקיבלתי באחד הסטים של SABON יחד עם מסיכה (תמונה נוספת) ואפשר לרכשה בחנות גם באופן נפרד. אני מניחה אותם בהישג יד, קרוב למסירי האיפור או באמבטיה. אפשר להשתמש גם בקליפס או גומיה או כל אביזר שנוח לכן.
מוסים להסרת איפור – שטיפה במים
אמנם תיכננתי לכתוב פוסט נפרד למוצרי ניקיון בשטיפה, אך היה נראה לי מאסט להכניס לפחות את שני המוצרים הללו – סבוני מוס שמיועדים להסרת איפור. אני כאמור כמעט ולא מוותרת על שטיפה נוספת עם סבון. רוב המוצרים הללו לא מיועדים לשימוש באיזור העיניים (כמו השניים הבאים שהעניין הזה גם מצוין על גב אריזתם) וישנן פעמים שאני חוזרת הביתה הישר למקלחת ומסירה בבת אחת את האיפור עם סבון ניקוי ומשלימה את הסרת איפור העיניים אחר כך. הפורמולה העדיפה עליי בסבוני ניקוי היא מוס (ביניהם המוס של קלרינס שאני מאוד אוהבת) ולרוב אני מסיימת את התהליך עם מי פנים.

סבוני מוס:
מימין: סבון מוס של קליניק Clinique Rinse-off foaming cleanser mouse
משמאל: שמן מוס של קריטה CARITA – youth cleansing foaming oil
Clinique Rinse-off foaming cleanser mouse – תכשיר ניקוי בשטיפה של קליניק שתפקידו לנקות את העור ולהסיר איפור עמיד ואף את מסנני הקרינה. המרקם שלו מוסי ונהדר והניחוח עדין, הוא הופך לקצף סמיך במגע עם המים והתחושה היא שהוא ממש מנקה את העור ומשאיר תחושה רעננה (מתאים בעיקר לעור מעורב-שמן) אני מאוד אוהבת את המוצר הזה ובעיקר בקיץ, כי בחורף לטעמי הוא עלול מעט לייבש את העור. כמות קטנה ממנו מספיקה בהחלט, מה שהופך אותו למוצר חסכוני שנהנים מהשימוש בו לאורך זמן.
גודל: 150 מ"ל מחיר: 145 שקלים.
CARITA – youth cleansing foaming oil - מוס הניקוי היוקרתי של קריטה פריז שונה מאוד מהמוס של קליניק – מדובר בשמן מוס המגיע באריזת משאבה פרקטית ונוחה מאוד, שבמגע עם מים הופך לקצף קליל יותר, התרכובת מבוססת על תמציות שמנים ריחניות מן הצומח: שמן שקדים, שמן קמליה ומי קיווי – שילוב של ניקוי עם טיפוח אנטי אייג'ינג מסדרת ה Progressif של המותג (סדרה המתמקדת באנטי אייג'ינג ומיועדת לעור בוגר). מוצר שנהניתי מאוד להשתמש בו בחורף כתכשיר ניקוי ורענון באופן יומיומי, ופחות כמסיר איפור אינטנסיבי וגם במקביל למוסים האחרים ששימוש יומיומי רק בהם נוטה לייבש וכדאי מידי פעם לתת לעור לנוח מהם. מתאים בעיניי לעור רגיל-יבש ובעיקר לעור בוגר שזקוק להזנה הזו וכאמור בעיקר לעונה הקרירה.
גודל: 200 מ"ל. מחיר מלא: 368 שקלים.
אלטרנטיבות נוספות
בפוסט כזה מקיף רציתי להתייחס לעוד כמה מוצרים שאני חושבת שיוכלו לעניין אתכן.
מגבונים
במגבונים להסרת איפור אני כמעט ולא משתמשת כיום כי אני לא חושבת שהם מחליפים תהליך של הסרת איפור כמו שצריך ואכן גם לא מותירים תחושה של ניקיון ממשי בעיניי, לכן במידה וכן משתמשים בהם כדאי להשלים את התהליך עם תכשיר נוסף. אך אני בכל זאת רוכשת מידי פעם חבילה כדי שתהיה לי לנסיעות במקום להסחב עם בקבוק שעלול להשפך, בנוסף זה יכול להוות פתרון טוב ומהיר יחסית למי שמגיעה הביתה ממש עייפה ורוצה להסיר את האיפור במהירות (לעייפות במיוחד אפשר להניח את המגבונים ליד המיטה ולהסיר ממש רגע לפני השינה…).
אני חושבת שניסיתי בעברי כמעט את כל סוגי המגבונים שקיימים בפארמים במבצעים ליד הקופות והאמת שלא מצאתי הבדל גדול ביניהם או משהו שמועדף עליי. בחרתי הפעם במגבונים של גרנייה עליהם קראתי הרבה המלצות, על פי מה שכתוב על האריזה הם מכילים כמות כפולה של חלב פנים בכל מגבון ומעושרים בתמצית צמחים מרגיעה וויטמין E.
כמות: 25 מגבונים, מחיר: 28 שקלים לפני הנחה (נרכשו ב כ 15 שקלים) אפשר למצוא אותם גם באיכימיסט.
שמן קוקוס אורגני
רבות שמעתי על שמן הקוקוס האורגני כמסיר איפור יעיל וטבעי ולכבוד הפוסט הזה החלטתי לרכשו. חילקתי אותו לחצי – חלק השארתי במטבח וחלק העברתי לכלי שרכשתי בכמה שקלים למטרות קוסמטיות.
שמן הקוקוס מגיע לרוב בצנצנת במצב מוצק עד לטמפרטורה של כ 24 מעלות, גבוה מכך הוא הופך לשמן נוזלי.
די מהר התייאשתי ממנו כמסיר איפור, מצאתי אותו כשמנוני ולא מתחבר עם הצמר גפן, מה שאפילו עשה לי קצת צמרמורת בתחושה של הצמר גפן על העור ללא חומר שנספג לתוכו היטב. בנוסף די קשה לשמור על שימוש היגייני לאיזור העיניים במוצר שמגיע באריזה כזו עם פתח כל כך רחב ויש צורך באפליקטור או כפית להוצאת החומר בכל פעם. לעומת זאת, כשמן לכל הגוף הוא נהדר ואם אתן אוהבות את הריח הקוקוסי אני מאוד ממליצה עליו, גיליתי גם שליובש בכפות הרגליים הוא נפלא ולאחרונה הוא אף מחליף את קרם הרגליים שלי - למעשה מתאים לטיפול ביובש באופן כללי בכל חלקי הגוף, וגם נחשב כאנטי דלקתי ואנטי בקטריאלי ויעיל בטיפול בפצעים ובעיות עור שונות. אפשר להשתמש בו גם כחלק ממסיכה ביתית לשיער או באופן ישיר.
על החצי השני שנשאר במטבח אוסיף בקצרה שקראתי שצריכת כפית ממנו בכל יום תורמת לשיער בריא וציפורניים חזקות וארוכות יותר ולעוד כל מיני סגולות שעוד לא הצלחתי באמת להוכיח, כמו למשל סיוע בתהליך ההרזיה.. ;) אפשר להשתמש בו גם כתחליף לשמן בישול, לאפייה ועוד. את שמן הקוקוס האורגני (מדגישה אורגני כי יש סוגים יותר זולים שהם לא אורגניים) תוכלו להשיג בבתי הטבע במחיר של כ 35 שקלים וגם בפחות כשיש מבצעים. מההשוואה שערכתי עם אתרים אונליין אני חושבת שעדיף לרכוש אותו בארץ ולחסוך את דמי המשלוח על משקלו הגבוה, אבל למי שרוצה לבדוק בכל זאת במידה ויצוץ מבצע מעניין בעתיד יש מבחר רב של סוגים באייהרב.
להקלה על רגישות וגם להסרת איפור
בתור ילדה סבלתי המון מאלרגיות ורגישויות בעיניים. לשמחתי הרבה היום אני מתפקדת די כרגיל ומתאפרת כמעט בכל מוצר שקיים, אך היתה תקופה השנה שהרגישות שחלפה לפני שנים רבות שבה והופיעה למשך כמה שבועות, העיניים חזרו להיות אדומות ונפוחות ונאלצתי להשתמש תקופה בטיפות עיניים עם מרשם רופא ולהמנע מאיפור :/
שני המוצרים שהיו הכי הרבה בשימוש אצלי בתקופה ההיא היו המגבונים הסטריליים Eye care של ד"ר פישר שמומלצים ע"י רופאי העיניים וחוסלו אז כמו גרעינים, המגבונים מקלים מאוד על מי שסובל מדלקות עיניים וגירויים, מנקים היטב את האיזור ומרגיעים עיניים רגישות, עייפות ומאומצות, והתגלו בהמשך גם כיעילים מאוד בהסרת איפור. מה שעוד טוב בהם הוא שהם ארוזים בנפרד ואפשר פשוט לזרוק אותם בתיק האיפור, והם בעלי תאריך תפוגה של שנתיים קדימה (מגבונים רגילים טובים ל 3 חודשים מרגע הפתיחה). החסרון הוא המחיר הגבוה שנאלצתי לשלם עליהם – כ 70 שקלים ל 40 אריזות אישיות (חיסלתי 4 חבילות כאלו בסה"כ).
השמפו הצהוב לתינוקות של ג'ונסון גם הוא הומלץ לי על ידי רופא עיניים לשטיפה יומיומית, ותרם להרגשת הקלה בעיניי מידי בוקר, המוצר כאמור מוגדר כ"ללא דמעות" והוא מיועד לתינוקות לשימוש בגוף ובשיער. אני משתמשת בהרבה מוצרים של ג'ונסון כבר שנים ודווקא פחות הכרתי את המוצר הזה, כשקראתי עליו יותר גיליתי שאפשר להשתמש בו גם לשם הסרת איפור בפני עצמו, או בתוספת מרכיבים נוספים כגון שמן קוקוס/שמן זית להכנת מסיר איפור ביתי וצירפתי כאן את אחד מסרטוני ההדרכה הרבים בעניין. מעבר לכל השימושים הללו הוא מצוין גם לשטיפה וניקוי של מברשות איפור. גודל: 300 מ"ל. מחיר: כ 20 שקלים.
אז זה היה כל הסיפור שלי על מסירי איפור :) כמובן שיש עוד הרבה אופציות להסרת איפור כמו חלב פנים (שאישית הפסקתי לרכוש בעשור האחרון), שמן הידרופילי (עוד לא נוסה), ג'לים למיניהם ועוד, אך אני חושבת שהצלחתי להקיף מבחר די רחב של המוצרים הבולטים היום בשוק.
במידה ואסקור בעתיד מוצרים נוספים שקשורים להסרת איפור, אעדכן בפוסט הזה לינקים לסקירות הרלוונטיות.
אז מהו מסיר האיפור האהוב עליכן? האם יש לכן המלצה על מוצרים נוספים?
אשמח לקרוא את את התגובות שלכן וכמובן לענות לכל שאלה.
לקבלת עדכונים על פוסטים נוספים הקליקו כאן והצטרפו לרשימת התפוצה במייל.
תוכלו למצוא אותי גם באינסטגרם ובפייסבוק.
*התקבלו לסקירה: לנקום, קליניק, קרליין, קריטה, אסתי לאודר, לוריאל, אוון