לכבוד יום האהבה הכנתי לכן הפעם פוסט רומנטי, פרחוני ומבושם המוקדש למותג ריחני אחד ומיוחד שהתחבב עליי מאוד בשנה האחרונה – קלואה ♥
ורדים
אני מאוד אוהבת פרחים ולגדל פרחים, ומי שעוקבת בטח שמה לב שהם צצים אצלי בפוסטים בבלוג וגם בתמונות האינסטגרם בערך מהיום הראשון שהתחלתי לכתוב. הורד – הוא אולי אחד הפרחים הכי רומנטים שיש, הוא מזוהה בעיקר עם רגשות שונים, נשיות, יופי ואסתטיקה. מוצאו של הורד הוא באסיה, אך כיום הוא נפוץ בכל רחבי העולם בעשרות גוונים וסוגים (מעל 200 מינים שונים). עוד מימי קדם נהגו להפיק ממנו שמן ריחני ששימש כתרופה לבעיות רפואיות שונות, רענון, הזנה וטיפוח העור וכמובן כבושם. גם היום נעשה שימוש נפוץ בורד בתחום הקוסמטיקה והבישום. אצלי בבלוג נסקרו כבר כמה מוצרים שמכילים תמצית ורדים או ניחוח ורדים ואף מסיר איפור לעיניים. מעבר לזאת מי הורדים משמשים גם כתוספת ממתיקה לקינוחים שונים :)
לפני כחודשיים קיבלתי לסקירה את הבושם Roses de Chloé שהגיע עם קומוניקט בצורת חוברת וינטאג'ית ומושקעת המסבירה בין היתר גם על ההשראה שלו. את החוברת הנחתי בצד, כי רציתי קודם להתנסות בבושם ללא שום הכנה מוקדמת. את הניחוח מצאתי שונה ומפתיע מהבושם הקלאסי של קלואה שברשותי, אחרי כמה ימים של שימוש בו ובעקבות המחמאות שקיבלתי לגביו התחלתי למצוא בו משהו אחר ומיוחד, ואז חזרתי לחוברת והתחלתי לעלעל בה והתמונה שנעצרתי עליה ותפסה את תשומת ליבי היתה האימאג'ים הגרפיים של כל חמשת הבשמים שיצאו עד כה בסדרה, כשרק שלושה מהם הובלטו בצבע. מסוקרנת מהסיפור אחר הצלחתם של הבשמים הללו בקרב הנשים, החלטתי לסקור את כל הסדרה הזו של הבישום הנושאת את שם המותג Chloé.
המותג קלואה (Chloé) נוסד בשנת 1952 על ידי גבי אגיון, מעצבת פריזאית יהודיה ממוצא מצרי. אגיון ניסתה לשבור את האופנה הנוקשה הפריזאית של אותם ימים שהיתה מאופיינת בלבוש מורכב, מסורבל ועמוס בפרטים. ולכן יצרה בגדים פשוטים ונוחים ללבישה אך דאגה שיהיו עשויים היטב ומבדים משובחים וכינתה אותם 'prêt-à-porter' (מוכנים ללבישה). ב 1966 עם כניסתו של קרל לגרפלד (לימים ממעצבי האופנה המובילים בעולם המזוהה בעיקר עם שאנל) הפכה להיות קלואה אחד מהמותגים הפריזאיים האייקונים ומכתיבי האופנה של שנות השבעים, כשאחד מהסמלים הבולטים שלה הוא בדי השיפון והפליסה השקופים והרומנטים, השמלות והחצאיות הארוכות. השם קלואה אגב הוא על שם חברתה הטובה של אגיון.
הבישום של קלואה
הבושם הראשון של קלואה הושק בשנת 1975 ע"י לגרפלד ומאז ועד היו הושקו תחת הבית עוד עשרים בשמים נוספים בשיתופי פעולה עם אמני בישום שונים, כשהבולטים והפופלאריים שבהם הם סדרת ה Love, וסדרת ה Chloé - בה כאמור בחרתי להתמקד.
הסדרה Chloé הושקה לראשונה ב 2008 והיא מסמלת את חזרתו של הורד לאופנת הבישום וקדמת הבמה. לכל זן של ורד יש ניחוח אחר, אך קיים עוד הבדל משמעותי והוא המקום והאקלים בו הם גדלים, כך למשל ורד מפרובנס יריח אחרת לגמרי מורד שהגיע מטורקיה וכו'. כל אחד מהבשמים שיצאו במהדורה זו מתהדר בפפיון בגוון אחר המאפיין את המרכיבים שלו:
1. Chloé Eau de Parfum – (שמנת) הושק ב 2008 ונחשב הקלאסי, עליו כתבתי בעבר בפוסט ניחוחות וזכרונות ואכתוב עליו עוד קצת בהמשך – הוא פרחוני, עוצמתי ומורכב – מכיל כמה סוגי ורדים; ורד מפרובנס, ורד מבולגריה וורד ממרוקו.
2+3. (השחור והלבן) - ב 2009 הושקו בבית קלואה שני בשמים נוספים: Eau de Parfum Intense (שחור) כשהבחירה בצבע השחור היתה כדי לתת איזה שהיא אווירה אפלולית ומסתורית, שכן הבושם הזה מוגדר כהכי סקסי, אוריינטלי וחושני מהסדרה, הורד שמכיל הבושם הזה הוא טורקי מלכותי ובנוסף תמצאו בו גם פלפל ורוד ופולי טונקה. ה Eau de Toilette (לבן) לעומתו זוהי גרסה שאמורה להיות הכי רכה ופרחונית מבין שלושת הראשונים, הגרסה הזו לא הגיעה ארצה ואותה לא יצא לי להריח, אך ניתן למצוא אותה בחו"ל.
4. ב2012 הושק ה L'Eau de Chloé (ירוק) הרענן והחמצמץ מכולם. (פירוט בהמשך)
5. לקראת סוף 2013 הושק ה Roses de Chloé (ורוד) המאופיין כפירותי יותר. (פירוט בהמשך)
(ישנו עוד פפיון אחד שחסר בתמונה – ב 2011 הושק בושם במהדורה מוגבלת בשם Chloé rose edition, גם הוא בעל ניחוח ורדים מובהק, הפפיון שלו היה ורוד זוהר).
פפיונים
אני מחוברת מאוד לפריט הזה, או אולי החלק הילדותי שבי מחובר אליו..יש בפפיון משהו נוסטלגי ונאיבי אך עם זאת חינני ורומנטי. מבחינת קלואה זו היתה דרך למתג את בקבוקם, לתת לו גימור נוסטלגי, איכותי וקוטורי ותחושה של בד בהתאם לבית האופנה. בגלל שבקלואה בחרו להדגיש בתמונה שקיבלתי רק את שלושת הפפיונים הללו ובקרוב הם יהיו היחידים שנוכל להשיג בארץ (השחור עומד לצאת מהמגוון) – הם אלו שבחרתי להתמקד בהם בפוסט.
הפפיון מעוצב בהקפדה יתרה במיוחד עבור קלואה, מייצרים אותו במכונת אריגים מיוחדת ומורכבת בבית מלאכה בן למעלה מ 130 שנה בעיר סנט אטיין שבצרפת, שם דואגים שכל פפיון ייחתך בחום ויעבור גיהוץ על מנת שישאר גמיש ויציב לאורך זמן. קשירתו סביב הבקבוק נעשית בעבודת יד ובשלמות על כל אחד מהבקבוקים כדי שכל בקבוק יהיה ייחודי ומעט שונה.
את קפלי הזכוכית של הבקבוק עיצבו בהשראת קפלי בד הפליסה המזוהה כל כך עם המותג של קלואה, כשהכוונה היתה שהאור ישתקף על הזכוכית מכל הכיוונים. כיסוי המתכת קרוב לצוואר הבקבוק מעניק גימור יוקרתי וגורם לו להראות כתכשיט.
אז כאמור בכול הבשמים הללו יש בעיניי איזה שהוא מאפיין חוזר של רעננות, יוקרתיות, שיקיות ותחכום.
Chloé Eau de Parfum – (שמנת) האהוב ביותר עליי וכנראה האהוב ביותר על רוב הנשים, הניחוח שלו רענן, יוקרתי ובעל נוכחות. הבושם הזה מחזיק עליי שעות רבות ואני אוהבת להתיז מעט ממנו גם על השיער מיד לאחר הייבוש כי הוא אז מדיף ריח של שמפו נעים וניקיון. למרות שגם לי עצמי יש אותו די הרבה זמן כשאני מזהה אותו על מישהי אחרת אני לרוב מסתובבת ונהנית לרחרח את השובל שהיא מותירה אחריה, אני תמיד מקבלת מנשים שלובשות אותו איזה שהוא מסר של שיקיות ועוצמתיות נשית.
L'Eau de Chloé – (הירקרק) – עצי, חמצמץ, קליל יותר ומרענן. ההשראה שלו היא חופש, דשא רחב שרק נקצר, שיפון קליל מתנפנף, ספונטניות וספורטיביות. הוא מורכב מורד פרובנס וורד מטפס וגם פירות הדר ופטצ'ולי. בשונה מהאחרים ה'לאו דה קלואה' לא עטוף במתכת למעלה וזאת כדי לתת ביטוי לקלילות שלו. אך את אזכור המתכת כן תמצאו במכסה הכסוף שלו, בשונה מהמכסה השקוף אצל האחרים. את הבושם הזה רכשתי ממש מעט אחרי שקיבלתי את הרוזס דה קלואה, במבצע ממש משתלם בסטרוברי והוא התחבב עליי מאוד, אמנם מוגדר כאביבי-קייצי אבל הפך כבר עכשיו ליומיומי שלי.
Roses de Chloé
הבושם החדש של קלואה הוא מעין סיכום של הסדרה ושיר הלל לורד, הוא הושק לכבוד חגיגות חמש השנים של הסדרה, הרוזס דה קלואה מכיל הכי הרבה זנים של ורדים מכולם, ברגמוט, מושק וענבר והוא הפרחוני והרענן שבחבורה. לדעתי הוא לא דומה בכלל לאחרים, הוא הרבה פחות עוצמתי ומתובל וגם הרבה פחות עמיד. אך נהדר בפני עצמו, פירותי, קליל ועדין ולטעמי ישתלב טוב בעונות החמימות.
על בישום וטיפים למתבשמת
כשחיפשתי מידע על קלואה לא הסתפקתי בניסיוני ובחומרים שקראתי והחלטתי לפנות לגליה תורן חן, אותה היה לי העונג לפגוש לראשונה לפני כמה חודשים. גליה תורן חן היא מומחית לבישום ולפסיכו-אסתטיקה ויועצת מוכרת למותגי יופי וקוסמטיקה בארץ. ב 2008 היתה שותפה להשקה של הקלואה הראשון בארץ. גליה נענתה בשמחה לפנייתי והוסיפה לי ברצון רב עוד כמה נתונים נוספים ששילבתי בפוסט וקרדיט גדול מגיע לה על כך!
מכיוון שאחד הדברים שלקחתי איתי עוד אז במפגש עימה וממש לחיים, היו הטיפים השימושייים והעובדות הרבות שהיא חשפה בפניי על בישום, החלטתי בהזדמנות זו להעביר לכן קוראותיי היקרות כרגע כמה מהם, כמובן חלקם גם בהסתמך על מאמריה באישורה המלא ולא רק על סמך זכרוני..ואני מקווה שהם יהיו לכן לעזר :) מידע נוסף ורחב על בישום, טרנדים ועוד תוכלו למצוא באתר שלה או במאמרים, כתבות בעיתונות וגם תוכניות טלוויזיה בהן היא משתתפת, אחת מהן היא "מילון היופי" המשודרת בימים אלו בערוץ 10.
* אחסון הבושם – כדאי לאחסן את הבשמים בטמפרטורה קרירה ובמקום נטול לחות ואור שמש. אורך חיי המדף של בושם המכיל אלכוהול מרגע פתיחתו הוא 3 שנים. בשמים שלא נפתחו ניתן לשמור עד 4 שנים.
* קורה לכם שפתאום בושם שאהבתן כבר לא מוצא חן בעיניכן או ההיפך? (לי אישית זה קורה לפעמים..וזה די לא כיף כי צריך להתחיל לחפש בושם חדש..) גליה אומרת ששינויים בהרגלי החיים שלנו יוצרים שינויים בחומציות העור, כך למשל מעבר דירה, החלפת מקום עבודה, שינויי אורח חיים המתבטא בתזונה ושינה, הריון, מצב הבריאות ואף המתח הנפשי שלנו – כל אלו עלולים לשנות את החיבור שלנו אל הבושם הנוכחי שלנו ולגרום לנו לאהוב אותו פחות אך מאידך להתחבר לניחוחות חדשים אחרים.
* מתי נבחר באיזה סוג של בושם? אם את יוצאת לדייט, כדאי להתאים את הבושם לבחור איתו את יוצאת: אם הבחור ספורטיבי – כדאי לבחור בבושם קליל או ימי. אם הבחור אלגנטי, לכי על משהו רומנטי-פרחוני ואם הוא סקסי…לכי על בושם חושני ומתובל. לראיון עבודה לעומת זאת כדאי לבחור בבושם מעודן שאינו משתלט על החדר כדי להותיר את הרושם הנכון.
* להגברת עמידות של הבושם – (שזה הדבר שאני אישית הכי אימצתי מיידית ליום יום) ממליצה גליה לשמן את הגוף קודם..מה זה אומר? בושם שיימרח על קרם גוף (לא בהכרח של אותו מותג) או שמן גוף, ייתפס ויחזיק מעמד לאורך זמן ממושך יותר. מאותה סיבה ממליצה היא להתיז בושם על השיער שלנו שגם הוא שומני ומפיץ ריח, בנוסף כדאי להתיז את הבושם על המרפקים, מתחת לברכיים ועל המחשוף.
* הבשמים משפיעים ישירות על מצב הרוח והאנרגיות שלנו – אם אתן חשות עייפות במהלך הנהיגה או היומיום, כמה התזות של בושם מרענן יקפיצו את רמת האנרגיה שלכן ולכן מומלץ להחזיק בתיק האיפור דוגמית או מניאטורה של בושם לרענון.
לסיכום: בחרתי לסקור כאן מותג אחד, כשפתחתי בשאלה מהו בעצם סוד ההצלחה של בושם טוב ואיך זה שהבושם הזה הפך לכזה אייקוני. ואת השאלה הזו הפניתי לגליה, והיא השיבה לי שלרוב מדובר ב"שילוש הקדוש": המותג, העיצוב שהוא מרכיב די עיקרי בבחירת בושם ולבסוף הניחוח (דוגמא כזו תראו בבשמי שאנל, טיירי מוגלר, דיור, הרמס וכו'.). בחנתי שוב את הפוסט שהיה כבר כמעט גמור וראיתי שסידרתי אותו בדיוק באופן הזה: מותג, עיצוב, ניחוח.. תוהה אם באמת גם אני מושפעת מכל זה…כי אחרי הכל אני קונה בושם קודם כל בגלל הריח ולרוב אכן אני נמשכת למורכבים, שיקיים ומעניינים יותר שמשאירים את חותמם, ואף הופכים לנעימים יותר עם השעות – רוב אלו שמצאתי ככאלו היו בשמי יוקרה..אך ייתכן שהמיתוג והעיצוב גם משפיע כאן על בחירת הריח שעליו אני לא מתפשרת? אשמח לשמוע גם את דעתכן בעניין.
מקווה שנהניתן מהפוסט והעיצוב החדש של הבלוג...:) :) אם שמתן לב הוא די מזכיר את העיצובים של הפוסט הנוכחי והפוסט שקדם לו..אני כבר לא זוכרת מי מהם היה קודם, הצילומים לפוסטים או העיצוב..LOL.. אבל ההשראה התקבלה במקביל ואין ספק שזה השפיע על הבחירות שלי לאחרונה. רציתי גם לציין שהעבודה על העיצוב ושינויים נוספים שבחרתי לעשות למען חווית גלישה טובה יותר עבורכן, התגלתה כפרוייקט די מורכב והתארכה הרבה מהמתוכנן בשל עומס ביום יום שלי לאחרונה, מה שגרם לי להעדר קצת מכתיבת תכנים.. אך נראה לי שזה היה שווה את השקעת הזמן :)
מוזמנות מאוד גם להוסיף טיפים משלכן לבישום או לכתוב אם יש מותגים אחרים שמעניין אתכן שאסקור כאן.
והכי חשוב – לרגל ציון יום האהבה אני מאחלת לכולכן אושר גדול, שתזכו לאהוב ולהיות נאהבות בכל אחד ואחד מימות מהשנה ♥
כדי לקבל עדכון על הפוסט הבא שאפרסם תוכלו להקליק כאן ולהרשם לניוזלטר של הבלוג וגם לעשות לייק לעמוד הפייסבוק.
* התקבל לסקירה – Roses de Chloé